MARJANNE RIEMENS

concepts

Marjanne Riemens Communicatie (MRC) levert content. Campagnes, pr-acties, hoofdredactie of commerciële content. Alles wat nodig is om een merk een podium te geven. Op een originele manier. Hoe ik begin? Vaak met de vraag: wat of wie wil je worden? Want wat of wie je bent, hoef je vaak niet meer te vertellen...


Persoonlijk

Mijn roots liggen in Overijssel. Op mijn 19e vertrok ik naar Utrecht om Nederlands te studeren. Helaas klopte er niets van mijn verzonnen beeld over uitvoerig literatuur lezen, en haakte ik al snel af. Een paar management- marketing- en pr-cursussen later, merkte ik dat het hielp als ik om me heen riep wat mijn droombaan was. Op een redactie werken! Ik kwam via een huisgenoot bij Koggeschip Vakbladen terecht en werkte hier vier jaar lang met veel plezier als eindredacteur, gevolgd door een baan als accountmanager bij een pr-bureau. En toen…Ik was 28, woonde in Amsterdam en gewoon op een dag besloot ik voor mezelf te gaan werken. Niks geen ondernemersplan, niks geen coach, niks geen visitekaartjes. Maar wel enorm veel ambitie! Omdat ik al een netwerk had – en weer iedereen liet weten ik als redacteur voor mezelf ging werken – had ik in no time zes opdrachtgevers, waaronder personeelsbladen voor de Douwe Egberts-groep en magazines van Koggeschip Vakbladen op het gebied van beauty & hair. Met steeds meer ervaring en een groeiende klantenkring, legde ik de focus op content. Het mooie is, dat er altijd vraag naar content is. Gewoon ‘verhaaltjes’ maken kunnen er veel, maar om content te laten passen bij sales, marketing en in de strategie van het merk, da’s een ander verhaal. Het mooie is dat ik inmiddels een geweldig netwerk heb, dus ook grote opdracht aan kan. Per project huur ik indien gewenst specialisten in; van vormgeving tot fotografie, het maken van filmpjes maar ook opfriscursussen social-media of branding. Wat kan ik nog meer zeggen? Dat ik mijn passie en ambitie nog altijd heb. Ik zou niet zonder kunnen. En dat ik trots ben op de vele mooie projecten die ik doe en heb gedaan. Om een impressie van mijn werk te krijgen, kijk in mijn portfolio-map met highlights als het internationale magazine ESTETICA en een mooie pr-portfolio. De focus ligt vooral op merken in een lifestyle-omgeving. Dat heeft nu eenmaal mijn interesse, maar ik merk ook dat ik ook steeds vaker om tafel zit bij andere bedrijven die mij betrekken bij het ontwikkelen en positioneren van producten. Mooi toch, never a dull moment!

Ook leuk om te weten; ik woon en werk vanuit Breda. Mijn kantoor zit in een Art Deco pand op de Ceresstraat (offices for you), ik ben getrouwd met Arnoud en we hebben een geweldige dochter Anne die niet weet of ze paardrijden of judo of beachvolleybal nu het leukste vindt. Kenmerkend voor mij is dat ik mezelf altijd wil ontwikkelen, ik heb een hele reeks cursussen gedaan waarvan de meest recente mijn NLP-master is. In mijn vrije tijd kun je me uittekenen op een terras met vriendinnen, bij festivals als De Parade, in het filmhuis en ik heb nog volop energie voor leuke feestjes of erop uittrekken met onze tipi-tent. Voor mijn werk ben ik vaak in het buitenland geweest, trendy reisjes naar bijzondere locaties in Miami, Kaapstad, Istanbul, Marrakesh en Dubrovnik om maar wat plaatsen te noemen. Op mijn lijstje staat Ibiza nu bovenaan. En als ik mezelf de vraag stel wie ik wil worden? Een vrouw die altijd haar passie wil houden, altijd veel ideeën heeft en ze ook omzetten tot projecten en vooral wil blijven doen wat goed voelt!